Назва дисципліни Товарознавство та експертиза продовольчих товарів
Цільова група Студенти 1 приск. курсу напряму підготовки 015 Професійна освіта. Харчові технології, група БДП – Хч20, БД - Хч 18.
Мета дисципліни: ознайомлення студентів з асортиментом харчової сировини, якістю сировини, їх класифікацією, споживчими властивостями харчових продуктів з урахуванням вимог державних стандартів, технічних умов, змін в асортименті певних груп і видів товарів;_формування у студентів глибокого розуміння значення показників якості продукції ресторанного господарства, знання й вміння проведення лабораторних аналізів якості продукції, встановлення та перевірку відповідності продукції вимогам стандартів, нормативним документам в умовах ринкової економіки___
Завдання курсу «Товарознавство та експертиза продовольчих товарів»:
Студенти повинні знати:
- асортимент харчової сировини;
- споживчі властивості груп харчових продуктів;
- класифікацію харчової сировини;
- якість харчової сировини;
- строки та термін зберігання сировини та готової продукції;
- умови зберігання, транспортування сировини,та готової продукції.
Студенти повинні вміти:
- визначати вид продовольчої сировини згідно класифікації;
- визначати якість харчових продуктів згідно з державними стандартами, технічними умовами;
- визначати відповідність сировини вимогам державних стандартів;
- встановлювати та перевіряти відповідність якості продукції нормативним документам;
- проводити органолептичний і хімічний аналіз контролю якості сировини та готової продукції.
- Викладач: Недосєкова Наталя Сергіївна